FRÅGOR & SVAR

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret på din fråga, kontakta oss så berättar vi mer.

 Lyra är en webbtjänst för att hantera ett bostadsbolags avtal, inköp och leveranser från entreprenörer och andra leverantörer. Till skillnad från de flesta inköpssystemen på marknaden är Lyra byggt för att hantera beställningar av tjänster. Därmed kan vi också mäta att dessa tjänster levereras enligt avtal, det vill säga att leverantörer lever upp till avtalat SLA (Service Level Agreement). 

En leverantör kan få beställningar från många kunder samlade på ett ställe, i stället för att behöva använda många olika leverantörsportaler. Det blir enklare, ger bättre överblick och minskar risken för missar. Vi vet att Lyra höjer avtalstroheten hos beställarna och antalet leveranser i tid hos leverantörerna. Det ger nöjdare hyresgäster och höjer kvaliteten i hela branschen.

Det finns i första hand två typer av organisationer som använder Lyra; bostadsbolag samt entreprenörer och andra leverantörer som anlitas av bostadsbolag. På bostadsbolaget är det mest upphandlare, inköpare, fastighetsvärdar och andra beställare som använder Lyra. Hos entreprenörerna är det ofta en arbetsledare och utförarna själva som är användare.

Nej, det behöver du inte eftersom Lyra är en molntjänst på Internet. Du använder Lyra via din dator, surfplatta eller mobil. Vi ser till att tjänsten är igång hela tiden och jobbar kontinuerligt med att göra förbättringar, men du behöver aldrig tänka på att installera några uppdateringar. För ett bostadsbolag behöver vissa mindre program installeras på en lokal server för att sköta integration av grundinformation, som till exempel basfakta om era fastigheter. 

Ja absolut. I stort fungerar tjänsten lika bra på telefonen och surfplattan som på datorn. Enda undantagen är hanteringen av avtal och rapporterar som är gjorda för att skötas via dator.

Det är bara bostadsbolagen som betalar för Lyra, alltså de som lägger beställningarna i systemet. Räkna ut priset för ditt bolag här. För leverantörer innebär det inga kostnader att använda Lyra. 

Genom din inloggning garanterar vi att du bara kommer åt den information som du har rättigheter till. Vi stödjer flera olika sätt att logga in och vi rekommenderar att du använder någon extern inloggningstjänst för ökad säkerhet. All kommunikation mellan din webbläsare och våra servrar skyddas av kryptering så ingen kan läsa din information på vägen. Vi använder Microsoft Azure för drift av Lyra och uppfyller stränga säkerhetskrav.